İçeriğe geç

EN HIZLI TANGO KAMPI’nda NELER ÖĞRENDİK, NELER YAPTIK? KATILIMCILARIMIZ AÇIKLIYOR!

Bugüne kadar verdiğimiz eğitimlerle yüzlerce kişiye ulaştık.
Arjantin Tangonun doğaçlama yapısı ve hiçbir kriter barındırmadan herkesi kucaklaması eğitimlerimizde yeniliğe ve eğlenceye daha fazla odaklanmamıza neden oldu. 10 yıllık tecrübelerimizi biriktirdik ve Tangoyu keşfetmeye açık, eğlenmeye aşık katılımcılarımızla yaz döneminde benzersiz bir kampta buluştuk.
 
TANGOVENUS FARKIYLA, FARKLI BİR EĞİTİM!
 
Bu yaz için eğitimlerimizi kurgularken, yaz dönemi atmosferine yakışır bir kampta buluşmanın Tangoyu öğrenmemize katkı sağlayacağını keşfettik.
Kampı; deniz, kum, güneş özlemlerimizin çoktan bittiği Eylül ayında İstanbul’da sezonun hemen öncesinde yapma fikriyle beraber; dinamik, bilgiyi eğlenceyle paylaşan, yaratıcı düşünmeye teşvik eden EN HIZLI TANGO KAMPI ‘nı ürettik.
Teoriden pratiğe, müzikaliteden doğaçlamaya, Tango yürüyüşünden rollere, eşler arası bağlantıdan yepyeni figürlere kadar Tangonun yapısını farklı bir bakış açısıyla değerlendirdiğimiz Tango kampımızı katılımcılarımız anlattı.
Kampın sonunda ise, birlikte bir film setinde yer aldık.
Eğlenmeye olan odağımız, bizi rengarenk bir film karesine taşıdı.
İşte katılımcılarımızın kamp hakkındaki yorumları:
TangoVenus-en-hizli-tango-kampi-katilimcilari-2En çok oynadığımız oyunlar kaldı aklımda; çok eğlenceliydi. Oyunlar tam kafa dağıtma ihtiyacımızın olduğu anlarda geldi ve tam tadında kaldı. Bir de dirseğimi indirmem gerekiyor yürürken. 😀
Öğrendiklerimizden bahsedecek olsam; Tangonun temel parçalarını, yani adım, sekizli, cross, gancho vs.
öğrendiğimizi, ama hakkıyla ve tekniğiyle öğrendiğimizi söylerdim. Kampın farkı, bunları doğru teknikle yapmayı ve bir figür grubuyla ezberlemeden yapmayı vermeye önem vermesi. Tangoya yeni başlayıp biraz ilerleme kaydetmiş kişiler kadar tangoyu hasbelkader öğrendiğini ama tekniğinin düzgün olmadığını 
düşünenler için de bu kamp birebir. 

Eğitim, temel tango bilgilerinin tümünü içeriyordu, yani kendi içinde bir parçasını öne çıkarmak haksızlık olur. Ancak benim için önemli olan tekniğimin düzelmesi yönünde attığım adımlardı. Tango adımı ve nitelikli adım, vücudun alt ve üst kısımlarının ayrı çalışmasının ayrıntıları, benim için en önemli bilgilerdi. Şimdi bu bilgileri oturtmak için daha fazla pratik zamanı!
BARIŞ PEKERTEN
TangoVenus-en-hizli-tango-kampi-katilimcilari-12

Tango kontrastlarınızla akıcı iletişim kurmanızın doğallığını size hatırlatabilecek kıymetli bir pratiktir.
Gerçek hayatta ‘Zıtlıklar ötekilik mi?’yi sorgularken tango olağanlığı tüm duygularınıza hatırlatır, bunu hatırladığınız her günün sabahı mutlu uyandırır…
Dinlemek; dinleyebilene güvenmek; güvendiğini takip edebilmek; takip ettiğini hissettirebilmek, paha biçilemez.
Hatta kıymetli lokmişim Elif’in tekrar tekrar hatırlattığı; yetenek değil de anlama deneyimleme ısrarı eşsiz bir öğreti olup hayatın her yerine yansıyor. En çok da seçimlerimizde kararlı durmanın berraklığını hatırlatıyor. Hayallerimiz rafineleşmeden gerçekleşmekte zorlanabilir… Hayat bir iletişim pratiği ve kesişimlerimizin toplamı… Bu deneyim de kendini ahenkle takip etmek isteyen herkese ısrarla tattırılmalı… Tam da TangoVenus’un yaptığı gibi!
Önemli not :
Elif, benim ilk tango hocamdır. Sanırım 2012 idi… Uzun aralar da versem gittiğim her şehirde dans etme isteğim bakidir,özellikle de ülkenizde değilseniz Tango +1 uluslararası dildir. Mesafesi de netliği de başka bir samimiyet yaşatır.
Şimdilerdeyse sevgilimin bisiklet tutkusu yanısıra benimle dansetmeye ”neden olmasın” diye yanıt vermesi beni de yeniden ayaklandırdı. Ve onun başlangıcını çok önemsedim; benim gibi ilk öğreticisinden (deneyimleteninden) yana şanslı olmalıydı. Mesafe zaman demeyip aynı eğitmenle (ikimizin de öğrenci ve öğretmen olarak daha daha demlendiğini de hesaba katarak) o da başlasın istedim.
Buradan sonrası çok önemli!!!
Aramızdaki seviye farkı için belki de birlikte hiç dans edemeyecek, konudan uzaklaşacaktık. Öğrendik ki tango kampı  var ve görüştük ki, aramızdaki farkı en hızlı kapatacak tek alternatif. Kampı öğrendiğimiz gün başladık. Tango kadın tekniği kadar gerekli ve özel buluyorum bu kampı. Lütfen konuyla ilgili ne dilerseniz talep edin… Siz diyemeseniz de  birileri hissedip gereğini yapıyor… aman isteyin,aman deneyin 🙂
FEYZA KALAYCIOĞLU
TangoVenus-en-hizli-tango-kampi-katilimcilari-13
Ne kadar hızlandırmış bir çalışma dönemi olsa da Tango’nun sadece bir dans olmayıp kendi içindeki alt yapısı, dinamikleri ve düşünce şekli ile Tango nasıl olur da bu kadar gerçek hayatla, yaşamla ilişkili olur; bunu bilmiyordum. Ve bu özelliği ile bir ezberden çıkıp tangonun yaşamla  bağlantısını kurduğumuzda herşey bir anda kolaylaştı ve daha çok anlam kazandı. Bu bakış açısıyla yola çıkmamızın  bende büyük etkisi, daha doğrusu tangoyu öğrenmemde  büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum bu yeni başlayan serüvende daha uzun yol katedeceğiz.
Tangoyu ve felsefesinin hayatımda yer almasına neden olduğunuz için tekrar teşekkürler.
OZAN YENİAY
TangoVenus-en-hizli-tango-kampi-katilimcilari-1Öncelikle biricik hocamız Elifciğime sonsuz sevgi ve saygımla başlamak isterim; çünkü kendimle ilgili dans konusundaki olumsuz tüm öğrenilmiş çaresizliklerimi değiştirdi
Kategori:Blog